“Мяу-мяу” нестандартних розмірів: в Україні вирощують незвичну малину
У селян – гарячий період збору урожаю малини. Роботи біля цих ягід багато, а от платять за них мало. Втім, є і хвилини радості.
Вона призначена не стільки для продажу – для оформлення домашніх десертів.
Ця низькоросла малина із колючими стеблами називається тибетська “мяу-мяу”. Плодоноситиме аж до початку зими. Якщо розміри звичайної, ремонтантної малини 1,5 см на 2 см, то тибетської – вигідно відрізняються. Такі собі невеличкі полуницеподібні м’ячики діаметром 4 см з дрібненькими зернами.
Смакові якості дещо поступаються традиційній лісовій чи промисловій малині, зате зовнішнім виглядом “мяу-мяу” перевершує конкуренток. Кондитери із задоволенням прикрашають нею торти.
Тибетську малину використовують і для ландшафтного дизайну.
Замовити таку радість можна і у нас Мяо-Мяо